07 mei 21 - Actueel

Efficiënt samenwerken

Tijdens de preventieve controles worden kozijnen geïnspecteerd, hang- en sluitwerk gesmeerd, draaidelen afgesteld en kleine mankementen verholpen. Marco: ”We proberen zoveel mogelijk alles in één bezoek op te lossen. Als de monteur het benodigde materiaal niet in zijn bus heeft, dan belt hij een collega in de buurt. Monteurs hebben een grote voorraad die bovendien is afgestemd op het rayon. Gezamenlijk zorgen wij ervoor dat de meeste bewoners binnen één dag zijn geholpen.”

Preventief onderhoud voor Vestia

Marco heeft veel gebouwen van woningcorporatie Vestia onder zijn hoede. Vestia verhuurt woningen in heel Nederland, maar met name in en rond Rotterdam, Delft, Zoetermeer en Den Haag. Marco: “Tijdens de onderhoudsronde wordt duidelijk welke verbetermogelijkheden er zijn voor langdurige exploitatie. Wij rapporten de status van het complex terug aan onze opdrachtgever. In dit opleverdocument zetten we foto’s en geven we advies voor de meerjarenbegroting. Dit geeft meteen een goed beeld van de staat van het gebouw.”

Kwaliteit voor tevreden bewoners

“Omdat we kwaliteit heel belangrijk vinden, controleer ik de bevindingen van monteurs steekproefsgewijs. Ik loop dan alle belangrijke punten na. Bewoners ervaren dat als heel positief. Ook de nazorg is goed geregeld. In vergelijking met andere bedrijven hebben we een hele grote serviceafdeling. Als er een klacht is dan komt de monteur nog een keer langs. Als hij er niet uitkomt, dan gaan we samen in gesprek met de bewoner en lossen we het op. We doen we er alles aan om het preventief onderhoud zo goed mogelijk uit te voeren. Bewoners zijn doorgaans erg tevreden. We halen altijd erg hoge scores bij bewonersonderzoek. Daar ben ik super trots op.”

De monteur als visitekaartje

“Je komt regelmatig gekke dingen tegen hoor”, lacht Marco. “We moesten een keer ergens naar binnen, daar lagen in de voortuin al twintig fietsen. De bewoner zei: ‘bij mij kun je niet werken’. Dat bleek ook; het hele huis stond vol spullen. Maar je komt ook in hele keurige huizen. Wij gebruiken altijd matten om alles netjes af te dekken. We gaan heel zuinig met de eigendommen van bewoners om, daar zijn we heel streng in. Onze monteurs zijn onze visitekaartjes. Daar selecteren we ook op in de sollicitaties. Beleefd en servicegericht; dat is wat een SKK-monteur kenmerkt.”

Continue optimalisatie

“Het leukste aan mijn werk is de diversiteit. Zorgen voor tevreden bewoners, maar ook het verbeteren van de kwaliteit van monteurs. Ik vind het leuk om nieuwe jongens op te leiden en ervaren monteurs te coachen. Voor veel complexen doe ik de opnames en ik heb een actieve rol in de technische verbetervoorstellen. Deze afwisseling van taken zorgt voor veel uitdaging en dat heb ik nodig.

 

Bij SKK Kozijnwacht kunt u kiezen uit verschillende onderhoudsovereenkomsten voor uw kozijnen.