Specialist in kozijnreparatie en onderhoud

Dagelijkse verzorging van uw kozijnen zoals het schoonmaken en preventief behandelen van het kozijnprofiel, ventilatieroosters of hang- & sluitwerk kunt u prima zelf uitvoeren. Lees hiernaast de onderhoudstips als antwoord op veel gestelde vragen.

Bij veelvuldig of langdurig gebruik van draaiende delen is meer zorg vereist waarbij technische kennis is vereist. De kozijnspecialist herkent kleine mankementen en kan dankzij vroegtijdig ingrijpen grote klachten voorkomen. Bijvoorbeeld door het correct afstellen van beslag, het opblokken van een kozijn of het afhangen van een deur. Voor langdurige exploitatie van kozijnen én voor optimaal functioneren van bediening, beveiliging, ventilatie en isolatie, alsmede bij klachten en problemen, schakelt u de Kozijnwacht in.

Wilt u meer te weten komen over de mogelijkheden van preventief onderhoud aan uw kozijnen?  Neemt u dan contact met ons op voor meer informatie.

 

Ja, Inspectie en preventief onderhoud bevorderen het optimaal functioneren van de kozijnen. Het doel is vroegtijdige slijtage te voorkomen en de kans op kozijnstoringen te minimaliseren. Daarnaast zorgen periodieke inspectie en preventief onderhoud voor hoger bedieningsgemak, voorkoming van tocht- en vochtklachten, verlenging van de levensduur van het hang- en sluitwerk en verhoogde inbraakwerendheid van de kozijnen.

Wilt u meer te weten komen over de mogelijkheden van preventief kozijnonderhoud? Neemt u dan contact met ons op voor meer informatie.

Regelmatig reinigen en controleren van de kozijnen kunt u zelf bijhouden: schoonmaken van het profiel, het verwijderen van stof, zand en ander vuil tussen het vaste kozijn en het draaideel, losse schroefjes van beslagonderdelen aandraaien of het wegpoetsen van kleine roestplekjes.

Controle door SKK Kozijnwacht gaat nog een stapje verder:

Hang- en sluitwerk:

 • Het inspecteren en volgens voorschrift van de leverancier smeren van het hang- en sluitwerk
 • Het controleren en afstellen van het beslag teneinde optimaal functioneren te bevorderen
 • Waar nodig het uitvoeren van reparaties aan het beslag

Draaidelen:

 • Het inspecteren van over elkaar lopende en schuivende delen en zo nodig afstellen
 • Waar nodig ramen en deuren opnieuw opschoren volgens voorschrift van de leverancier.

Raam- en deurrubbers:

 • Het inspecteren van de rubber- en/of borstelafdichtingen
 • Waar nodig opnieuw vastzetten

Beglazing en panelen:

 • Controle en opname van breuk en/of schade

Ventilatieroosters / suskasten

 • Het inspecteren en smeren van de bewegende delen van de ventilatieroosters/suskasten:.
 • Controle en opname van vervuiling en/of schade
 • Kleine onderdelen als knoppen en koordjes incidenteel vervangen
 • E.e.a. alleen indien uitvoerbaar in gemonteerde situaties

Kozijnen:

 • Controle van kozijnaansluitingen voor zover in redelijkheid van binnenuit mogelijk is

Wilt u meer te weten komen over de mogelijkheden van preventief onderhoud aan uw kunststof of aluminium kozijnen? Neemt u dan contact met ons op voor meer informatie.

Ja, naast het onderhoudsabonnementen met een cyclus van drie jaar kunt u ook kiezen voor een eenmalige onderhoudsbeurt door SKK Kozijnwacht.

U doet dit door een reparatie verzoek door te geven aan SKK Kozijnwacht o.v.v. eenmalige servicebeurt. We rekenen dan het standaard reparatietarief waar de monteur één uur voor werkt:

 • hij controleert alle kozijnen
 • verricht kleine reparaties/correcties
 • constateert en adviseert over mankementen
 • waar nodig en wenselijk vindt materiaalvervanging plaats (in overleg met de opdrachtgever betreffende extra kosten)

Wilt u meer weten over preventief onderhoud aan uw kozijnen, kijk dan gerust verder op onze website naar de mogelijkheden. Of neem contact met ons op voor meer informatie.

Kunststof kozijnen zijn goed bestand tegen weersinvloeden maar moeten zo nu en dan wel schoongemaakt worden. Om uw kunststof kozijnen optimaal te beschermen en schoon te maken kunt u het beste gebruik maken van een speciale kunststof reiniger. U kunt er ook voor kiezen om de kunststof kozijnen schoon te maken met een natte doek.

Het schoonmaken van uw kunststof kozijnen is 2 keer per jaar wenselijk voor behoud van de glans van het kunststof vanwege de vuilafstotende bescherming.

Wij raden u aan om jaarlijks het vuil en/of stof naar buiten te blazen. Dit kunt u doen met een föhn of een zachte kwast.

Wij raden u aan om de afdichtingsrubber van uw kozijnen minimaal 2 keer per jaar in te smeren met een onderhoudsstift. Hiermee voorkomt u het vastplakken van de rubbers in de zomer en het vastvriezen in de winter.