09 maart 22 - Actueel

Nederland telt 3 miljoen woningen die ouder zijn dan 40 jaar. De helft hiervan is eigendom van woningcorporaties. Het renoveren van het woningbezit is niet alleen een belangrijke opgave, maar ook een uitgelezen kans om de energieprestatie te verbeteren. 

Met Samen Verduurzamen projecten (SaVe) maakt Woningstichting Eigen Haard haar woningen fijner, zuiniger en comfortabeler. Voor het groot onderhoud van 144 woningen uit 1965 aan de Fideliolaan in Amstelveen riepen ze de hulp in van renovatiespecialist Hemubo en SKK.   

Renoveren: dé kans om energieprestaties van een woning te verbeteren

Martijn Simons, uitvoerder bij Hemubo: “Voorafgaand aan het groot onderhoud hebben we een luchtdichtheidsmeting laten uitvoeren in een modelwoning. Hieruit bleek dat de luchtdichtheid enorm verbeterde als het beslag van deuren en ramen vervangen werd. Het vervangen van rubbers in de kozijnen maakt verschil en je ziet ook dat het plaatsen van HR++ glas een flinke verbetering is. Na het groot onderhoud is de woning een stuk luchtdichter geworden.”

Nieuw hang- en sluitwerk: een aanzienlijke verbetering 

SKK Projectleider Robin van den Berg: “We zien dat het vervangen van hang- en sluitwerk vaak wordt geschrapt uit verduurzamingsprojecten, omdat het niet een vaste eis is. Omdat uit de meting naar voren kwam dat het voor aanzienlijke verbetering zorgt, is het toch meegenomen. Een goede keus. Bij de draaikiepramen en balkondeuren hebben we al het hang- en sluitwerk inclusief scharnieren, kierstandhaken en aanslagrubbers vervangen. Hierdoor zijn de woningen niet alleen energiezuiniger geworden, maar is het wooncomfort van bewoners ook flink verbeterd.”

Samen verduurzamen
SKK verduurzamingsprojecten

Samen verduurzamen 

Martijn: “Het is de eerste keer dat we zo intensief samenwerkten met SKK en dat is ons prima bevallen. De monteurs van SKK die hier rondliepen waren attent en behulpzaam. Onderling hebben we goed samengewerkt. Dat is wel belangrijk; dat ze met elkaar een klik hebben en wat voor elkaar overhebben. De SKK-monteurs werken met een eigen afmeldsysteem. Toen ik vroeg of ze de status ook in ons systeem konden bijwerken, was dat geen probleem. Ook tussentijdse tegenslagen werden meteen netjes opgelost.”

Big Smile

“Hemubo zorgt met een smileybord dat alles soepel verloopt.”, vertelt Robin. “Erg leuk, want iedereen wil natuurlijk graag positief beoordeeld worden. Martijn licht het bord toe: “We werken al jaren met het smileybord, Zolang er groene smileys hangen hoor je er niemand over. Totdat er een veranderd naar geel of rood. Dan hoor je meteen: ‘Hé, wat is dit nou?’ “Monteurs Roy de Wolf en Francis Luzinda hebben wel een pluim verdiend.” vertelt Robin. “Meewerkend voorman Meikel Penraat heeft Roy geholpen met de eerste opstart. Voor Roy – die sinds kort bij ons in dienst is – was dit zijn eerste project. Hij begeleidde Francis en was een echte kartrekker. Door de glansrijke uitvoering gaan we nu ook de flat aan de Carmenlaan samen met Hemubo uitvoeren.”

 

 

 

Wilt u meer weten over dit project óf revitalisering van uw kozijnen, neem dan contact op met de rayonmanager in uw regio:

Noord / Oost Nederland: Jan de Jonge | 06-21298499 | dejonge@skk.nl
Zuid Nederland: Ivar Olofsen | 06-27024336 | olofsen@skk.nl
West Nederland: Jeroen van Vliet | 06-27008244 | vanvliet@skk.nl