Het winterse weer blijft bij SKK Kozijnwacht niet onopgemerkt. De zogenaamde ‘waterkou’ leidt tot klachten over tochtende en/of lekkende kozijnen. Tocht en lekkage zorgen voor een hogere energierekening én komen het leefklimaat natuurlijk niet ten goede. Veroorzakers zijn bijvoorbeeld oude, uitgedroogde rubbers tussen draaideel en kozijn, versleten hang- en sluitwerk of klemmende ramen en deuren. De reparatiedienst van SKK Kozijnwacht biedt hiervoor de juiste oplossing.

Voorkom klachten met regelmatig ventileren

Hoewel vocht en tocht als onaangenaam worden ervaren, is ventilatie juist erg belangrijk voor een gezond binnenklimaat. Er wordt aanbevolen om elke ruimte in huis minstens een kwartier per dag te ventileren. Schone en goed werkende ventilatieroosters zorgen voor de aanvoer van frisse lucht en voor de afvoer van bevuilde en vochtige lucht. Onze monteurs zien regelmatig vuile of slecht werkende ventilatieroosters bij bewoners, bijvoorbeeld omdat de roosters lange tijd gesloten zijn geweest. Door ventilatieroosters of suskasten regelmatig open te zetten en schoon te maken, gaan deze veel langer mee en blijft de lucht in huis fris. Zit een ventilatierooster dicht en gaat deze niet makkelijk open? Druk de bediening dan niet door, hierdoor kan het (binnenin) afbreken en is het rooster onbedienbaar.

Onze expertise bij koud weer

Koud weer betekent voor SKK altijd een toenemend aantal reparatieverzoeken. Het call center van SKK Kozijnwacht neemt de uitdaging graag aan om alle klachten snel in behandeling te nemen en de monteurs efficiënt in te plannen. Monteurs in het hele land zijn deze maanden extra druk en werken gemotiveerd om met hun specialistische materiaalvoorraad allerlei merken hang- en sluitwerk vakkundig te repareren.

Wilt u uw kozijnen na laten kijken of heeft u een specifieke klacht aan één van uw ramen of deuren? Neemt u gerust contact met ons op, we helpen u graag.