16 februari 23 - Actueel

In de wijk Noorderhoek in Sneek staan 338 woningen van Elkien die aan renovatie toe zijn. Bewoners hebben al lange tijd klachten over hun woning. De corporatie hecht belang aan bewonerstevredenheid en kwaliteit van de woningen en pakt daarom grondig door met een omvangrijk renovatieproject. De renovatie omvat bijna de hele wijk en neemt naar verwachting ongeveer drie jaar in beslag.

Langlopende samenwerking

Jorritsma Bouw is een van de twee aannemers die verantwoordelijk zijn voor de uitvoering van dit renovatieproject,’ vertelt SKK Accountmanager Tom Folkersma. ‘We hebben in het verleden succesvol samengewerkt met Jorritsma. Dit heeft geleid tot de opdracht in Sneek. Een langdurige samenwerking verloopt immers het beste als beide partijen tevreden zijn. Eind november zijn we gestart met de energetische renovatie. We plaatsen HR++ ramen in houten kozijnen op de begane grond en verbeteren de kunststof kozijnen op de verdieping.

‘Doe SKK maar’

Woningcorporaties mogen vanaf 2030 geen woningen meer verhuren met een energielabel E, F of G. Door de renovatie gaat het energielabel aanzienlijk omhoog. De woningen worden voorzien van een nieuw dak met zonnepanelen en een nieuwe badkamer, keuken en toilet. Ook lege spouwmuren worden geïsoleerd. Uitvoerder Foppe van der Velde is vanuit Jorritsma Bouw verantwoordelijk voor de omvangrijke klus. Hij werkt al zes jaar voor Elkien aan woningverbeteringen.
‘Voor het standaardwerk binnen hebben we een vaste ploeg van 18-20 mannen.’ vertelt Foppe. ‘Dit zijn timmerlieden, installateurs, stukadoors, tegelzetters, kitters en schilders. Daarnaast hebben we buiten ook nog eens ongeveer 20-30 mannen in dienst voor werkzaamheden zoals het vernieuwen van daken, het wisselen van ramen, gevelherstel en steigerbouw. De voorwaarde van Elkien is dat we met meerdere bedrijven samenwerken. Mocht een partij niet kunnen, dan heb je een back-up. Voor de renovatie in Sneek konden we zelf kiezen met wie we wilden samenwerken. Ik zei meteen: ‘doe SKK maar’, want we hadden goede ervaring met SKK in een vorige klus.

Een wereld van verschil

SKK Projectleider Tim Fieten zorgt dat de werkzaamheden op de locatie soepel verlopen. ’Ik ben ontzettend trots op het werk van onze SKK monteurs,’ vertelt Tim. ‘Ze zijn zelfstandig en hebben oog voor detail. De monteurs overleggen regelmatig met bewoners om zaken te organiseren en afspraken te maken. De werkwijze van de monteurs laat zien hoe flexibiliteit en verantwoordelijkheid mooi samenkomen. Daarnaast verloopt de samenwerking met Jorritsma Bouw erg prettig en blijft het project goed op schema. Ongeveer een derde van de woningen is al opgeleverd. De ramen waar we aan werken zijn vrij groot. Daarom hebben we hulpmiddelen aangeschaft, zodat monteurs tijdens het tillen worden ontlast. Ook werken we met valbeveiliging. We verduurzamen gemiddeld drie tot vier woningen per week. De isolerende maatregelen die we nemen aan het hang- en sluitwerk dragen aanzienlijk bij aan energie-efficiëntie. Ik sprak laatst een bewoner van een opgeleverde woning en die merkte meteen een wereld van verschil.’

 

Goede communicatie en klantgerichte service

Foppe is zeer tevreden over de samenwerking met SKK: ‘Tim kwam vooraf langs om de planning door te spreken. Ze overleggen goed en dat is heel prettig. Ook de monteurs zijn erg vriendelijk. Bij de evaluatie met bewoners hoor ik altijd goede verhalen over SKK. Laatst ging een bewoner op vakantie, maar er zat nog een houten plaat bij haar voordeur. Deze is aangebracht na het asbest vrijmaken van het raam. De plaat gaf haar een onveilig gevoel. Toen kwamen de monteurs van SKK even langs om te helpen. Ze besloten zelfs een uur langer door te werken om glas in het plaatje te plaatsen. Dat was fantastisch. Ja, we zijn zeer tevreden over de samenwerking.’

SKK is gespecialiseerd in het opwaarderen van bestaande kozijnen. Met onze ervaren en vakkundige monteurs zorgen wij voor duurzaam herstel en verbetering van kozijnen, waardoor deze langer meegaan zonder het milieu te belasten. Samen kunnen we bijdragen aan een duurzame toekomst!