21 april 22 - Actueel

Stichting Woonservice Drenthe verduurzaamt de komende drie jaar 151 woningen in Veenoord. In november 2021 is SW Vastgoedverbetering samen met SKK Kozijnwacht gestart met de eerste 68 woningen.

Drie vliegen in één klap
Monteur Arjan Rorije (48) hoort nu al positieve geluiden van bewoners over de energetische verbeteringen. “Mensen waar we zijn geweest vertellen ons dat ze echt een verschil merken. Een bewoner vertelde dat ze de kachel nog niet aan heeft gehad. Dat is natuurlijk geweldig met het oog op de hoge gasprijzen. Maar ook het wooncomfort is sterk verbeterd, want we pakken veel in de woningen aan. Het kunststof kozijn blijft behouden, de rest wordt vernieuwd. Tot en met de glaslatten aan toe. Naast de kozijnwerkzaamheden treffen we tochtwerende maatregelen, plaatsen we HR++ glas, vervangen we de vensterbanken en krijgen de voor- en achterdeur nieuwe sloten. Eigenlijk slaan we drie vliegen in één klap: de woningen worden energiezuiniger, comfortabeler én veiliger.”

Glas plaatsen met een minikraan
De ramen van de slaapkamer hebben een dusdanig formaat dat ze niet via het trapgat naar boven kunnen. Daarbij zijn ze ook te zwaar om te tillen. “Om de ramen te plaatsen hebben we een minikraan gehuurd.”, vertelt Arjan. “Met behulp van de kraan brengen we de nieuwe ramen naar hun plek. Deze afwisseling van werkzaamheden maakt dit een bijzonder leuk project. Alles zit er in: we vervangen het hang- en sluitwerk, er zijn timmerwerkzaamheden en we vervangen het glas. Met een mooi team gaan we voor maximaal resultaat. Ook de samenwerking met SW Hoogeveen verloopt soepel. En de bewoners? Die zijn tevreden. Wat wil je nog meer?”