Specialist in kozijnreparatie en onderhoud

De markt van technisch geschoold personeel is krap. De nieuwe aanwas is schaars, want onder jongeren is een technische opleiding niet populair. Ook voor SKK is het steeds lastiger om ervaren monteurs te vinden. Als erkend leerbedrijf probeert SKK daarom leerlingmonteurs enthousiast te maken voor kozijntechniek met een stageplaats of leerbaan.

SBB Erkend leerbedrijf

In samenwerking met het ROC van Amsterdam heeft SKK zich ontwikkeld tot erkend leerbedrijf voor MBO leerlingen van niveau 1 en 2. Inmiddels is er een enthousiaste toestroom van leerlingen die onder supervisie van praktijkbegeleiders kennis maken met de vele facetten van het technische beroep. Een leerling wordt geplaatst in een vast team en werkt mee aan onderhoud en reparatie van ramen en deuren. De combinatie van praktijkervaring bij SKK en de theorie van de opleiding bereidt de leerlingmonteur perfect voor op een succesvolle carrière in de techniek. En als het van beiden kanten goed bevalt, dan mag de junior zelfstandig aan het werk als SKK-monteur. 

Wederzijds belang

Een succesvoorbeeld is de 24-jarige Francis Luzinda die vorig jaar als niveau 1 leerling bij SKK begon, gelijktijdig met zijn inburgering in Nederland. SKK zag groeipotentie bij Francis en wilde hem graag aan de organisatie binden. Dankzij een leerbaan bij SKK is Francis doorgestroomd naar de tweejarige beroepsopleiding Medewerker Technisch Onderhoud bij het ROC in Diemen. Op dinsdag zit hij in de schoolbanken en de andere dagen werkt hij als leerlingmonteur samen met projectmonteur Roy de Wolff aan een SKK-project in Amstelveen. Roy is zeer tevreden over hun samenwerking: ‘Francis pakt alles snel op, is zeer gemotiveerd en kan al goed zelfstandig werken. We doen twee woningen op een dag. Hij doet alle ramen, ik doe alle deuren. Het is bovendien hartstikke gezellig.’

 

Meer dan Techniek

Francis leert bij SKK niet alleen technische vaardigheden, hij doet ook waardevolle ervaring op in contact met bewoners en opdrachtgevers én hij ontwikkelt digitale vaardigheden op de iPad. Hij leert op deze manier meer dan alleen de techniek, hij ontwikkelt zich tot een volwaardige servicemonteur. Francis: ‘Ik vind het heel leuk. Ook de afwisseling met de praktijk. Ik heb bij SKK al veel dingen geleerd en als ik iets niet begrijp, dan kan ik het altijd vragen. Ja, ik wil wel bij SKK blijven.’  

 

skk kozijnwachter
"Jongeren krijgen de beste praktijkopleiding met uitzicht op een baan."
Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB)

Waar zit SKK Kozijnwacht?

SKK Kozijnwacht repareert snel en vakkundig kozijnen en hang- en sluitwerk in heel Nederland. Spoedreparaties binnen één dag. Onze servicemonteurs zijn snel ter plaatse en hebben een gevarieerde busvoorraad waarmee ze 8 van de 10 klachten direct verhelpen.

Meer informatie over:

een éénmalig reparatieverzoek

preventief kozijnonderhoud