18 maart 21 - Referentie

“We hebben voor dit project een bewonerstevredenheid van 8,5 gehaald. Mede dankzij SKK.”

Bestaande kozijnen verbeteren is kostenbesparend én verlaagt de ecologische footprint van het kozijnbezit. De werkzaamheden zijn in hoog tempo uit te voeren en het gewenste energielabel is per woning al in één dag bereikt. Directievoerder Irma Lieverse van Eigen Haard kijkt er met tevredenheid op terug. “We hebben voor alle regio’s een onderhoudscontract met SKK. Ze werken heel netjes en komen afspraken na. Monteurs denken echt met ons mee, dat is heel fijn. Als een bewoner de sleutel van een cilinder kwijt is, dan geven ze dat ook meteen aan ons door. Hierdoor kunnen wij alle problemen in een keer oppakken en blijft er niks liggen.”

Het Centrum voor Woononderzoek meet na de oplevering de bewonerstevredenheid. Bewoners worden gebeld en hun ervaring brengen we in kaart. “We kregen hele mooie cijfers voor het projectteam. Je kunt natuurlijk nooit iedereen tevreden stellen. Mensen vinden het wel ingrijpend: zo’n opknapbeurt. Maar we hebben een aantal negens en tienen gekregen. Het eindcijfer is een 8,5 en daar zijn we heel blij mee!“

Balans tussen isolatie en ventilatie

Tweeënzeventig woningen aan de Jacob van Weesenbekestraat in Amsterdam zijn verduurzaamd. Samen met Takkenkamp Isolatie BV zorgt SKK voor optimale isolatie van de schil. SKK voorziet de kozijnen van HR++ glas met hoge isolatiewaarde en voor een goede kierdichting wordt hang- en sluitwerk vervangen in combinatie met nieuw aanslagrubber. Om een gezond binnenklimaat te bevorderen worden bovendien zelfregulerende ventilatieroosters geplaatst.

Bijdrage aan het SaVe-programma Eigen Haard

Samen Verduurzamen (SaVe) luidt het motto van Eigen Haard en SKK levert met trots een bijdrage aan die ambitie. Dankzij kozijnrevitalisering kan de opdrachtgever qua budget én qua tijd meer tempo maken. De kozijnwerkzaamheden zijn in één dag klaar en de overlast voor bewoners is minimaal. De gerevitaliseerde kozijnen gaan weer zeker 25 jaar mee en bewoners profiteren van de energetische verbetering terwijl ook de bediening en beveiliging weer als nieuw functioneren.

Voor meer informatie over dit project óf revitalisering van uw kozijnen, neem dan contact op met de rayonmanager in uw regio: