26 september 19 - Referentie

In opdracht van Willems Vastgoedonderhoud zijn de houten draaidelen aan de Burgemeester Van Walsumweg in Rotterdam (Havensteder Rotterdam) omgebouwd van draai naar draaikiep.

Een nieuwe freesmethodiek creëert extra omtrekspeling draaideel en kozijn zodat modern hang- en sluitwerk toegepast kan worden.

Om oudere houten opdekkozijn geschikt te maken voor modern beslag is extra omtrekspeling nodig.

Hiertoe heeft SKK samen met frees-specialist HMB uit IJsselstein en Siegenia-Titan leverancier Lecot Raedschelders uit Best een innovatief nieuwe montage methodiek ontwikkel met een unieke freesmal.

Met de nieuwe freesmal is de gehele sponning bewerkt ter egalisatie van oude ingefreesde sluitkommen en oude uitfresingen zijn opgevuld met houten latten.

Freeswerkzaamheden zijn minimaal maar omdat er gewerkt wordt in de bewoonde situatie is de machine voorzien van een zogenaamde afzuigkap die stof en zaagsel afvoert. Zo wordt met minimale overlast voor de bewoners extra omtrekspeling gecreëerd tussen kozijn en draaideel, voldoende om de sluitplaten aan te brengen en modern Titan beslag te plaatsen.

De freesmal is universeel toepasbaar op zowel houten opdek draairamen als op houten draaikiep ramen.

Uniforme kwaliteitsstandaard

Dankzij dit concept kan SKK het kwaliteitsbeslag Titan van Siegenia toepassen bij zowel kunststof als houten kozijnen.
Opwaardering vormt een aantrekkelijk alternatief voor kozijnvervanging met minder overlast voor de bewoners en
alle voordelen op het gebied van functionaliteit, beveiliging, isolatie en ventilatie tegen een aantrekkelijk kostenplaatje.