22 november 21 - Referentie

Minder overlast door nieuwe freesmethode

In de drie Jalontorens bevinden zich 684 ramen. Hiervan kon SKK 654 stuks revitaliseren. Ivar: “We hebben in totaal maar dertig kozijnen hoeven vervangen: dat is vier procent van het totaal. Per saldo bespaar je hierdoor ongeveer de helft aan kosten. Voor de draaikiep- en naar binnen draaiende ramen hebben we een speciale stof- en zaagselvrije freesmethode ontwikkeld. Op deze manier beperken we de overlast voor bewoners tot een minimum. Er is geen sloop- of breekwerk mee gemoeid: de bestaande kozijnen hoeven namelijk niet vervangen worden. Na wat eenvoudige aanpassingen genieten bewoners al van hun gemoderniseerde kozijnen en ramen. Dit resulteert bijvoorbeeld in een vermindering van de ecologische footprint en een lage Total Cost of Ownership van de bestaande kozijnen.’

Thuiswerken maakt overlastperiode steeds belangrijker

Naast kozijnonderhoud worden alle gevels aangepakt. Ook wordt buitenom alles opnieuw geschilderd. Projectleider Roland Sol van Willems Vastgoedonderhoud: “Bij de meeste bewoners staat de overlast van een renovatie hoger op de agenda dan het eindresultaat. Helemaal nu veel mensen thuiswerken. Toen er ijzel op de steigers lag, hebben we het werk tijdelijk stil moeten leggen. Hierdoor heeft het project langer geduurd en viel de overlastperiode voor bewoners tegen. Gelukkig zijn de eerste resultaten heel goed: vocht- en lekkageproblemen zijn verleden tijd.”

SKK Kozijnwacht: een vertrouwd gezicht

Twee van de drie Rotterdamse torens zijn inmiddels opgeleverd. Roland is blij met de samenwerking: “We koesteren onze langlopende onderhoudscontracten bij woningbouwcorporaties en werken zelf ook graag samen met vaste partners. Dat is ook prettig voor onze opdrachtgevers, want dan zien zij ook steeds dezelfde vertrouwde gezichten. Als het gaat om kozijnonderhoud is SKK onze hofleverancier. SKK kozijnwacht is een betrouwbare partner tegen gangbare prijzen.

De vakidioten van SKK

Meer wooncomfort, een lagere energierekening en een aanzienlijke kostenbesparing: de renovatie van bestaande kozijnen kent vele voordelen. Roland en Ivar kijken terug op een geslaagd project. Ivar: “Met de nieuwe freesmethode bieden we een aantrekkelijk alternatief voor kozijnvervanging. Daarnaast voeren we ook meteen een houtrotinventarisatie uit.” Het bespaart kostbare tijd voor Willems Vastgoedonderhoud. Roland: “Bij SKK werken echte vakidioten. Als er ergens gerenoveerd of gesloopt wordt, dan zie je SKK-monteurs altijd zorgvuldig raambeslag demonteren dat niet meer leverbaar is. Ze weten: dat kan ergens anders weer goed van pas komen. Dat is mooi om te zien. Met zulk vakmanschap onderscheiden ze zich wat mij betreft van een ander.”

Wilt u meer weten over dit project óf revitalisering van uw kozijnen, neem dan contact op met de rayonmanager in uw regio:

Noord / Oost Nederland: Jan de Jonge | 06-21298499 | dejonge@skk.nl
Zuid Nederland: Ivar Olofsen | 06-27024336 | olofsen@skk.nl
West Nederland: Jeroen van Vliet | 06-27008244 | vanvliet@skk.nl