Nu de zomervakantie voorbij is en de SKK-bedrijvigheid weer volop draait, start ook een nieuwe stageperiode op het kantoor in Assen. Twee HBO-studenten bedrijfseconomie zijn deze week begonnen met hun 3e jaars meeloopstage, Ruurd op de afdeling financiële administratie, Dennis op de service planning. De stage  van beide mannen duurt 20 weken en in die periode spelen ze een specifieke rol in het operationele proces. Ze krijgen een eigen taak binnen de afdeling, worden als volwaardige collega opgenomen in het team en houden voldoende tijd voor hun stageverslag.

Al sinds de oprichting van het bedrijf heet SKK stagiairs welkom van diverse studierichtingen. De variatie is groot: van techniek tot administratie, van MBO tot universiteit en van snuffelstage tot afstudeeronderzoek. De binnendienst van SKK is gewend aan de aanwezigheid van stagiairs en hiervoor zijn verschillende werkplekken en inwerkschema’s beschikbaar. Bovendien heerst er bij SKK een welkome sfeer voor nieuwe ideeën van jonge studenten, hetgeen de werkplek voor stagiairs heel prettig maakt. SKK is een servicebedrijf dat voortdurend streeft naar verbetering van klanttevredenheid en stagiairs krijgen altijd de uitnodiging om hieraan een bijdrage te leveren op hun vakgebied of afdeling.

Is een stageplek niet gevuld, dan worden de werkzaamheden verdeeld onder SKK-medewerkers. Inmiddels weten regionale opleidingsinstituten de weg naar SKK goed te vinden en wordt SKK als stagebedrijf door de scholen aangeprezen. Dankzij deze goede samenwerking zijn er altijd twee tot vier stagiairs bij SKK actief.