Specialist in kozijnreparatie en onderhoud

In opdracht van Woonstad Rotterdam renoveert Willems Vastgoedonderhoud de drie Jalontorens in Rotterdam. SKK Kozijnwacht verzorgt het kozijnonderhoud en de opwaardering van de houten draaidelen. “Veel draaikiepkozijnen vertoonden tocht- en lekkageproblemen”, vertelt Ivar Olofsen, Rayonmanager Zuid. “Om een duurzame exploitatie in de toekomst te garanderen, hebben wij in samenwerking met Siegenialeverancier Lecot een doeltreffende en gebruiksvriendelijke freesmethode ontwikkeld, waarmee we deze kozijnen geschikt maken voor plaatsing van HR++-glas én modern hang- en sluitwerk.

Minder overlast door nieuwe freesmethode

In de drie Jalontorens bevinden zich 684 ramen. Hiervan kon SKK 654 stuks revitaliseren. Ivar: “We hebben in totaal maar dertig kozijnen hoeven vervangen: dat is vier procent van het totaal. Per saldo bespaar je hierdoor ongeveer de helft aan kosten. Voor de draaikiep- en naar binnen draaiende ramen hebben we een speciale stof- en zaagselvrije freesmethode ontwikkeld. Op deze manier beperken we de overlast voor bewoners tot een minimum. Er is geen sloop- of breekwerk mee gemoeid: de bestaande kozijnen hoeven namelijk niet vervangen worden. Na wat eenvoudige aanpassingen genieten bewoners al van hun gemoderniseerde kozijnen en ramen. Dit resulteert bijvoorbeeld in een vermindering van de ecologische footprint en een lage Total Cost of Ownership van de bestaande kozijnen.’ 

Thuiswerken maakt overlastperiode steeds belangrijker 

Naast kozijnonderhoud worden alle gevels aangepakt. Ook wordt buitenom alles opnieuw geschilderd. Roland: “Bij de meeste bewoners staat de overlast van een renovatie hoger op de agenda dan het eindresultaat. Helemaal nu veel mensen thuiswerken. Toen er ijzel op de steigers lag, hebben we het werk tijdelijk stil moeten leggen. Hierdoor heeft het project langer geduurd en viel de overlastperiode voor bewoners tegen. Gelukkig zijn de eerste resultaten heel goed: vocht- en lekkageproblemen zijn verleden tijd.” 

SKK Kozijnwacht: een vertrouwd gezicht

Twee van de drie Rotterdamse torens zijn inmiddels opgeleverd. Projectleider Roland Sol van Willems Vastgoedonderhoud is blij met de samenwerking: “We koesteren onze langlopende onderhoudscontracten bij woningbouwcorporaties en werken zelf ook graag samen met vaste partners. Dat is ook prettig voor onze opdrachtgevers, want dan zien zij ook steeds dezelfde vertrouwde gezichten. Als het gaat om kozijnonderhoud is SKK onze hofleverancier. SKK kozijnwacht is een betrouwbare partner tegen gangbare prijzen.

De vakidioten van SKK

Meer wooncomfort, een lagere energierekening en een aanzienlijke kostenbesparing: de renovatie van bestaande kozijnen kent vele voordelen. Roland en Ivar kijken terug op een geslaagd project. Ivar: “Met de nieuwe freesmethode bieden we een aantrekkelijk alternatief voor kozijnvervanging. Daarnaast voeren we ook meteen een houtrotinventarisatie uit.” Het bespaart kostbare tijd voor Willems Vastgoedonderhoud. Roland: “Bij SKK werken echte vakidioten. Als er ergens gerenoveerd of gesloopt wordt, dan zie je SKK-monteurs altijd zorgvuldig raambeslag demonteren dat niet meer leverbaar is. Ze weten: dat kan ergens anders weer goed van pas komen. Dat is mooi om te zien. Met zulk vakmanschap onderscheiden ze zich wat mij betreft van een ander.” 

 

Wilt u meer weten over dit project óf revitalisering van uw kozijnen, neem dan contact op met de rayonmanager in uw regio:

  • Noord / Oost Nederland: Jan de Jonge | 06-21298499 | dejonge@skk.nl
  • Zuid Nederland: Ivar Olofsen | 06-27024336 | olofsen@skk.nl
  • West Nederland: Jeroen van Vliet | 06-27008244 | vanvliet@skk.nl

Waar zit SKK Kozijnwacht?

SKK Kozijnwacht repareert snel en vakkundig kozijnen en hang- en sluitwerk in heel Nederland. Spoedreparaties binnen één dag. Onze servicemonteurs zijn snel ter plaatse en hebben een gevarieerde busvoorraad waarmee ze 8 van de 10 klachten direct verhelpen.

Meer informatie over:

een éénmalig reparatieverzoek

preventief kozijnonderhoud